23 Ocak 2012 Pazartesi

VAPİANO NİŞANTAŞI


Bu hafta sonu , Cumartesi günü kuzenimin Manchester'a master eğitimine gitmesi üzerine veda gecesi düzenledik. Toplam 20 kişiydik, hem sohbet hem muhabbet, sakin, sıcak, samimi bir ortam olsun diye Nişantaşı Vapiano'yu tercih ettik.

Vapiano kelime anlamıyla, İtalyan’ca Chi va piano,va sano e va lontano dan geliyor. Türkçe anlamıyla "Hayatı hafife al, uzun yaşa"demek olan bu cümle Vapiano’nun hizmet felsefesini oluşturuyor. Türkiye’deki ilk şubesi Suadiye’de açılan Vapiano bir İtalyan restorantı ama Alman merkezli olduğu için, sizi tamamen Alman usulü bir hizmet bekliyor.

Öncelikle masamıza doğru ilerlerken, girişte hepimize bir kart veriliyor, bu kartla siparişlerinizi alıyorsunuz, en son çıkışta kasada ne kadar yediyseniz onu ödüyorsunuz. Tam bir Alman Hesabı. Hem kim ne yedi ne yemedi hesap bölüşme sıkıntısı olmuyor, hem de gayet açık, şeffaf, kolay bir yöntem. Not: Kartın üzerinde bu kartın bedeli, 100 TL kaybedersen ödersin gibi bir yazı tüm gece komedi oldu.

Masamıza gelince, öhö öhö 20 kişi nereye sığdınız demeyin, çok güzel bir kare masa etrafında bar tabureli puf sandalyelerde oturduk, masamızın tam ortasında bir ağaç vardı.Evet bir ağaç, kimse kimseyi göremesin diye değil aksine ortama değişik bir ambiyans kattı, yanında minik fesleğen saksıları.

Siparişimize geldiğimizde çoğunluk pizza yedi, kahve ve tatlı seçenlerde oldu. Ben de GAMBERİ E RUCOLA (Domates sos, Mozarella, Karides, Zeytin, Roka) pizzasından yedim, böyle rokalı mokalı, karidesli maridesli, zeytinli meytinli, hıımmm enfes bir tat. Sonra da tatlı olarak ki sanırım buranın en meşhur yanı da oymuş , çok çabuk tükenen adetta önceden ayırtmamız gereken CREMA Dİ FRAGOLA tatlısından hepimiz yedik. Aaa unutmadan siz siparişinizi açık büfeden söylediğinizde size bir kumanda veriyorlar, ya da benim tabirimce elektrik şok cihazı :) bu cihaz sinyal verdiği titrediği zaman siparişiniz hazır gelin alın yiyin demek oluyor ve siz de büfeden gidip alıyorsunuz, bunu geçen sene Dubai'de ilk gördüğümde ne yalan söyleyeyim biraz korkmuştum bu ne titriyo diye, çok akıllı bir cihaz, bence tüm mekanlarda olmalı :)

Kuzemime veda, eğlence, bol kahkaha derken, saatler ilerlemiş, herkes evlere dağılmaya başlamıştı. Bakalım bu gün Gezenti ne kadar hesap ödedi derseniz, ben bir pizza, bir tatlı, ice tea, soda, su fln dersek 30-35 TL ödedim. Gayet Nişantaşı ortalama fiyatların altında,uygun, şık, güzel, keyifli bir mekan.

Biz çok eğlendik, umarım siz de beğenirsiniz. Kolay gelsin, bol gezentiler...

HARBIYE MAH. ABDI IPEKCI CAD. 61/A . ŞIŞLI, ISTANBUL
PHONE: +90 21 22 40 72 19