9 Nisan 2012 Pazartesi

İstanbul Balıkçı Köyü - Karaburun -Hanımeli Balık Restaurant


Karaburun Liman
Bu hafta sonu, Pazar günü sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra aile meclisinden bir karar çıktı ve hadi bugün bambaşka bir yere gidelim oldu. Nereye gideceğimizi bilmiyorduk, çünkü daha önce Durusu-Karaburun'a hiç gitmemiştik. Bana sorarsanız oralara kadar yol bilgim yok. Babam geçen gün Cnntürk’e Yol Üstü Lezzet Durakları programını izlerken keşfetmiş. Bir balıkçı köyü, deniz, balık kelimeleri birleşince de biz de kendimizi Florya'dan başlayan yol maceramızda bulduk. Tem yoluna girdik öncelikle, sonra Bayrampaşa-Gaziosmanpaşa yollarından Arnavutköy yolundan, Terkos Gölü etrafından dolaşıp biraz daha da gidince Karaburun Liman'a geldik. Giderken biraz fazla mahalle aralarına girdiğimiz için piknikçilerin trafiğine takıldık yol 1.5 saat sürdü. Sonra dönüşte otoban yolundan Göktürk-Kemerburgaz yolunu takip ettik Seyrantepe yakınlarında Tem yolundan evi bulmamız 40 dk. sürmedi daha akıllıca oldu diyebilirim :) 



Aslında haritadan bakarsak, evet burası İstanbul diyor, ama kendimizi bambaşka bir yerde hissedebildik. Karadeniz kıyıları, up uzun kumsal, balıkçı tekneleri, bir kaç ufak ev ve bir de güzel bir balık restorant.

İsmi Hanımeli Balık Restaurant’tı. İçerisi hafta sonu olduğundan tıklım tıklım dı bir kaç dakika bekledikten sonra iç kısımda yerimize oturduk. Gelmeden önce rezervasyon yapmamız gerekiyormuş, bilmiyorduk.

Başlangıçlar-mezeler-salata derken karnımız onca yoldaki açlık hissinden sonra biraz doydu. Kuyuda kalkan meşhur olduğu söylendiği üzerine biz de tadalım dedik, uzun bir pişme sürecinden sonra güzel anılarla yemeğimize son verdik. Hepsi harikaydı gerçekten.


Tabi ben bu sırada gezenti olarak, bir kaç foto sizler için çektim. Harika bir güneş, tertemiz bir hava olduğu için beni biraz çarptı, uykum geldi. Denize giren çocuklar bile vardı. Paçalarını sıvayan insanları da gördüm. Bende sahilde oturdum denize ellerimi soktum. Yani karpuz kabuğu denize düştü, benden söylemesi. Çocuklar için eğlenceli dakikalara bende şahit oldum. Çakıl taşlarını sektirme yarışması yapıyorlardı :)

Kısaca diyebilirim ki, evimize çok da uzak olmadan İstanbul'da İstanbul'a hiç ama hiç benzemeyen kısa bir tatil, dinlenmek için harika bir yer. Deniz var kum var balık var daha ne olsun. Sanırım otobüsle de gelinebiliyor, çünkü yol boyunca duraklar var tabelaları ona göre takip etmiştik.

Hepinize bol gezentili haftalar diliyorum. ÖZLEM TEMİZEL


liman




Liman Sahil Yolu No:1 Terkos (Durusu) / Karaburun / İSTANBUL
Tel: 0.212 762 29 89





deniz tertemiz çünkü karadeniz

                              
                               
                                    



8 yorum:

zeys dedi ki...

cok severım burayı bende ıstanbula geldıgımde gıtmeye calısırım
blogunu yenı kesfettım bu arada takıpteyım artık. benımkıne de beklerım.. sevgıler :)

http://zeysfashionroom.blogspot.com/

temizelozlem dedi ki...

çok teşekkür ederim, beğenmenize çok sevindim :)

ben de sizi takip ederim :)

Fiona loves beautiful things dedi ki...

merhaba Özlem

thank you for your lovely comment.
i know it may be surprising to have foreign followers, but i love turkish culture, and while i was browsing the Internet, i came across your blog, which is great by the way

but it's ok if it's not written in english, i understand a little, plus thanks to google translator i can understand :)

i tried to find you on facebook, but there are many Özlem Temizel :)
can you give me your email of your facebook account?

i was in istanbul in january, i stayed a week, but there are still so many places i didn't see.

i'm planning to go there soon, maybe we can meet if you want :)

let's keep in touch, and maybe we can follow each other on our blogs

kisses from france
xoxo

BÜTÜ dedi ki...

ne güzel fotoğraflar :))

http://butunundunyasi.blogspot.com/

Berna Beriyin dedi ki...

çok güzel bir yere benziyo.Pek gezemesemde gezmeyi çok severim.Blogunuysa çok beğendim takipteyim.Sende takip edersen sevinirim.Teşekkürler.Sevgiler :)

Löplöpcü dedi ki...

Sırf bu yazının gazına geldik yarın Karaburun yolcusuyuz :) Tanıştığımıza şimdi çok sevindim!!

Löplöpcü dedi ki...

Sırf bu yazının gazına geldik yarın Karaburun yolcusuyuz :) Tanıştığımıza şimdi çok sevindim!

temizelozlem dedi ki...

löplöpçüler , ben de sizinle tanışmama çok sevindim, tavsiyeme uyduğunuza gitmenize de çok sevindim, ailece mutlu pazarlar dilerim size afiyet olsun :)