28 Mayıs 2012 Pazartesi

Galata Map - Galata'da neler var ?




Merhaba, bugün sizlere İstanbul'un en eski mahallesinden biri olan Galata'yı anlatacağım. Benim sürekli gezmek yemek içmek için uğradığım minik gezenti mekanımdır. Galata son zamanlarda adını yeni açılan butiklerle de ön plana getirmiştir. Tabii ki Galata'yı Galata yapan Galata kule'sini es geçmemek gerekiyor. Sırayla sizlere nerelere  gidebilirsiniz, hangi butiklere uğramalısınız, daracık sokakların aralarında bakalım neler varmış,buyrun bakalım hayde gezentiye .






1. La Mariquita Galata
Gülin Yeniyol ve İrem Şenocak tarafından açılan La Mariquita'da Japonya,Hong Kong ve Fransa'dan getirdikleri farklı koleksiyonların yanısıra 25 Türk tasarımcının koleksiyonlarından seçilmiş özel parçalar beğeninize sunuluyor. Benim de her zaman uğradığım, tasarım elbiseleri uygun fiyatlara bulabileceğiniz sevimli bir butik. Galata kulesinin tam karşısında :)


Galata Kulesi Sok No:3/B Kuledibi Beyoglu, Turkey






2. Pliée Butik Galata


İşte benim en sevdiğim butik. Derya hanım o kadar şirin bir butik hazırlamış ki senelerdir benim vazgeçilmezimdir. Pliée Boutique çeşitli tasarımcılardan geniş bir GİYSİ, AYAKKABI, ÇANTA VE AKSESUAR yelpazesi sunar. En çok da kimsenin üzerinde asla göremeyeceğiniz muhteşem tasarımcıların elbiseleridir. Ay Özlem üzerindeki çok şık nereden buluyorsun kuzum diyorsunuz ya hadi gelin buyurun o zaman işte burada . Ayrıca eski ismi Adem ile Havva belki oradan aklınıza gelebilir.

 Bereketzade Mah. Camekan sok. No:3/b Galata, Beyoğlu-İSTANBUL,TURKEY





3. Building Galata




Building mağazasında birçok tasarımcının ürünlerini bulmak mümkün. Ayrıca cafesi de mevcut.Akmerkez ve Akbatı AVM şubeleri de var.



  


4. Lastik Pabuc

Adı üzerinde lastik pabuc. Lastik Pabuç, yurt dışındaki metropollerde yaygın olan özel spor ayakkabı butiklerinin Türkiye’deki ilk örneği. Kadıköy şubesi de mevcut.
Lastik Pabuç Galata
Bereketzade Mahallesi Camekan Sokak No:4H Kuledibi (Galata)


5.Bilstore Galata


Mağaza kavramını yalnızca alışveriş yapılan bir mekan olmanın ötesine taşıyan Bilstore ile yepyeni bir alışveriş konsepti hayata geçti. Kısa zamanda kendi tarzını yaratan Bilstore, müşterilerine seçilmiş markalar ve ürünler arasından seçim yapma ayrıcalığı sunuyor.Bilstore’da ünlü markaların seçilmiş kıyafetlerinin yanı sıra, aksesuardan elektroniğe, CD’den kitaba kadar yüzlerce ilginç ürünün yer alıyor.

Açıkçası ben Bilstore hastasıyım. Tüm mağazaları hep bir farklı konseptte tasarlanmış. Galata özelliği ise outlet olması ve yılın belli zamanlarında garage sale yapıyor, melissa shoes kırmızı kalplilerimi 350 tl den 80 tl almıştım, sizde o özel zamanları yakalayabilirsiniz.

Bilstore Galata : Hüseyin Zade Mahallesi Galipdere Caddesi No: 97/B Beyoğlu




6.Bahar Korçan- Simay Bülbül- Aida Pekin-Arzu Kaprol-
Ünlü modacıların,tasarımcıların ofis,butik,mağazalarını Galata'da  bulabilirsiniz.
arzu kaprol
bahar korçan





 
                      








2 yorum:

modafobik dedi ki...

En güzel mekanların derlenmesi :) Bayıldım!

! the Fleurs dedi ki...

Galata Kulesi gercekten harika bir yapi, ben gecen sene ilk defa ciktim :)

Bende beklerim bloguma :)

http://bouquet-defleurs.blogspot.de/